top of page

TriggerpunktHva er et triggerpunkt?

En liten knute aktig sammentrekning dypt ned i muskelvevet.


Hvordan føles det?

Den føles ofte som en halv kokt makaroni, og det er smertefullt når du treffer den.


Hvilken skade gjør triggerpunktet?

Den holder muskelen spendt, og en stram muskel er en svak muskel. Den opprettholder denne spenningen slik at en også får smerte i ledd og leddbånd. Den konstante spenningen hemmer kretsløpet så det fører til en opphoping av biprodukter fra stoffskiftet, som igjen hindrer at stoffskifter går som det skal. Dette har altså en selvforsterkende effekt. Dette kan gi uutholdelige smerter. Mange har prøvd utallige behandlingsformer, men får ikke bukt med smerten. Mange fysiske problemer skyldes ofte triggerpunkter, men det er liten kjennskap til dette. Blir det ikke gjort noe med triggerpunktene så kan dette medføre kroniske smerter som igjen kan være årsak til depresjon. Fibromyalgi menes også i mange tilfeller å ha sitt opphav i triggerpunkter (J.Travel og D.Simons). (Kuldeterapi har også god effekt på fibromyalgi fordi det er mye smerte i muskelvevet).


Hva skjer når vi behandler smerte med smertestillende midler?

Man overser da den egentlige årsaken til smerten. Smerten er budbringeren som forteller oss at noe er galt og at vi må være oppmerksomme, -vi dreper budbringeren. Vi dekker altså over den egentlige årsaken til smerten. Det er ikke problemet som er problemet og det er det som er problemet.


Hvordan behandle triggerpunkt?

Utfordringen med å behandle triggerpunkter er at de skaper reflekssmerter, dvs. at smerten er en annen plass enn der triggerpunktet er. Men det er et mønster i hvordan de opererer. Først må de lokaliseres slik at en kan se sammenhengen, ofte kan det være involvert flere triggerpunkter forbundet til et smertepunkt. En kan selv behandle disse gjennom selvmassasje. Er en ukjent med dette så er det hjelp å få.


Hva er så genialt med behandlingene på Bergen Kuldeterapi?

  • Lokalisering av triggerpunktene.

  • Kulde bedøver nervesignalene slik at det er mulig å få behandling på disse.

  • Kulde løser opp i opphopnings problematikken fra stoffskiftet, fordi sirkulasjonen forbedres med kuldeterapi. Det blir tilført oksygen og avfallsstoffer blir transportert ut.

  • I noen tilfeller klarer vi å deaktivere triggerpunkter på en behandling.

  • Du lærer hvordan du selv kan deaktivere dine triggerpunkter.

  • Du får også lindrende behandling der du har smerter.

Bindevevet får også en revitaliserende behandling med kuldeterapi.


Book din time nå her.


59 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page